• Switch to english language.
  • Dit is de nederlandse versie van deze pagina.
 

Hoi! Ik ben HEDGEFIELD,
een illustrator & game developer

Gallerij

Hieronder staat een verzameling illustraties die ik voor verschillende klanten, projecten, ofwel voor eigen plezier heb gemaakt. Voor de grote projecten met meer informatie en links kun je verder naar beneden scrollen.

thumb

Off-stage

Deze strip volgt de jonge muzikant Alexander van Dam op weg naar het ontdekken van zijn eigen geluid, om daarmee ook onder de schaduw van zijn grote broer de rockstar uit te kruipen.

Alex is een getalenteerde gitaarspeler, maar mist inspiratie en zelfvertrouwen in zijn eigen schrijfkunsten, wat hem er dan weer van weerhoudt zelf in de spotlights te stappen - hoezeer zijn goede vriendin Suzanne, de artist manager van Paradiso, ook aandringt.

Zal het Alex ooit lukken de muziekwereld te veroveren? Alleen de tijd zal het leren...

thumb

Freshpost cartoons

Voor Freshpost - een project van The Post Online gericht op jongeren - tekende ik cartoons waarbij ik probeerde recente nieuwsonderwerpen te vinden die me interesseerden en daar iets over te zeggen. Het is leuk om op die manier naar het nieuws te kijken, iets waar ik normaal gesproken niet zo mee bezig ben.

thumb

Alison

"Prachtig geschreven, herkenbaar en oprecht"
"Beste pagina layout die ik in tijden heb gezien"
"Zo goed dat ik er misselijk van word"

'Alison' is een korte graphic novel over de invloed die de muziek van A Fine Frenzy op mijn leven heeft gehad. Het acht-pagina's-tellende verhaal is door Diamond uitgegeven in een verzamelwerk met soortgelijke strips over muziek en de invloed ervan.

thumb

Yoast

Bij Yoast teken ik illustraties bij artikelen, blogs en ebooks over SEO en webiste optimalisatie. De vaak abstracte of technische concepten probeer ik te vertalen naar een herkenbare metafoor voor de lezer, iets wat een andere kijk biedt op de kern van de tekst.

Interessant hierbij is dat je rekening moet houden met alle verschillende culturen die de content van Yoast lezen, en dus proberen we altijd na te denken over wat de tekening zegt over ethniciteit, cultuur, leeftijd en geslacht. Het is een goede manier om je eigen denkbeelden en stereotypen te leren herkennen.

thumb

Dinerdate

Dinerdate is een strip over een werkloze man en zijn pratende hond die hun meeste tijd doorbrengen in een plaatselijk eetcafe. Daar raken ze verwikkeld in allerlei vreemde situaties met de andere stamgasten, waaronder een beer en een professionele fransman.

Dinerdate is begonnen als een bevlieging, maar heeft uiteindelijk 5 jaar bestaan. De strip eindigde in 2007.

thumb

Hedgefield font

Wilde je ooit een strip pagina letteren maar is je handschrift verschrikkelijk? Geen zorgen, nu kun je het mijne lenen!

Om mijn tekenproces te versnellen heb ik een font van mijn eigen handschrift gemaakt. Het bevat hoofdletters en kleine letters, en ook de meest gebruikelijke vormen van punctuatie, behalve letters met een accent.

Dit font is gratis te gebruiken onder een Creative Commons Licentie. Als je het voor commerciele doeleindes wilt gebruiken, neem even contact op.

Toxicsoy

ToxicSoy, of 'Special agent Pig and the case of the Toxic Soy', is de tweede animatie die ik gemaakt heb voor Monkeybizniz en Friends of the Earth International. Hier achterhaalt agent Varken de waarheid achter de productie van 'verantwoordelijke' soja door Monsanto.

De animatie is in 1 week in After Effects gemaakt. Ik heb het concept en storyboard gemaakt in overleg met de klant, en de achtergronden zijn gemaakt door Joeri Lefevre. De muziek is gecomponeerd door Dave van Luttervelt.

Angry Mermaid

Voor de klimaatconferentie van 2009 in Kopenhagen vroeg Friends of the Earth International aan Monkeybizniz een animatie te maken voor hun Angry Mermaid Award. Hoofdpersoon is een zeemeermin (het symbool van Kopenhagen) die in opstand komt tegen milieuonvriendelijke industrie.

De animatie is in een krappe twee weken frame-by-frame geanimeerd in Flash. Ik was verantwoordelijk voor het storyboard, ontwerp en animatie van de karakters, en de uiteindelijke montage. De meeste achtergrondelementen zijn gemaakt door Dimme van der Hout en Erica Gasataya, en de muziek door Bart Delissen.

The Delicate Genius

Een kleine oefening in lip-sync animatie, geinspireerd door aflevering 36 van de Daily Affirmation podcast, waarin Scott Kurtz en Kris Straub een woordenwisseling krijgen door een kwetsende opmerking.

Running Man

Voor een opdracht op de kunstacademie moesten we een stukje van 12 seconden uit een nummer pakken (in dit geval Crystal Method - Keep Hope Alive) en daar iets bijpassend op animeren. Het mocht vanalles zijn, en ik heb gekozen voor een free-runner die over de daken rent.

Alles is gedurende twee dagen met de hand geanimeerd in Flash, met als enige referentie een aantal Youtube videos van free-runners.

Quatsj trailer

Een introductiefilmpje voor een project team op de HKU.

In een middag bedacht en opgenomen met de JVC Everio 3CCD, daarna twee dagen post-productie in After Effects. De teksten heb ik frame-voor-frame met de hand er in getekend, en de shots met de kwasten zijn gemasked om de randen van het papier te verbergen.

Copyright © Tim Hengeveld 2019. Alle rechten voorbehouden.
Op zoek naar de presskit?