• Switch to english language.
  • Dit is de nederlandse versie van deze pagina.
 

Hoi! Ik ben HEDGEFIELD,
een illustrator & game developer

Gallerij

Hieronder staat een verzameling illustraties die ik voor verschillende klanten, projecten, ofwel voor eigen plezier heb gemaakt. Voor de grote projecten met meer informatie en links kun je verder naar beneden scrollen.

Off-stage

Persooonlijk project, 2011 - 2023

Deze strip volgt de jonge muzikant Alexander van Dam op weg naar het ontdekken van zijn eigen geluid, om daarmee ook onder de schaduw van zijn grote broer de rockstar uit te kruipen.

Alex is een getalenteerde gitaarspeler, maar mist inspiratie en zelfvertrouwen in zijn eigen schrijfkunsten, wat hem er dan weer van weerhoudt zelf in de spotlights te stappen - hoezeer zijn goede vriendin Suzanne, de artist manager van Paradiso, ook aandringt.

Zal het Alex ooit lukken de muziekwereld te veroveren? Alleen de tijd zal het leren...

Immer branding

Werk in opdracht, 2020 - 2023

Immer is een leesapp startup van vrienden, en ze vroegen me om te helpen met hun branding en UX design. De eerste afbeeldingen die ik voor ze maakte waren een reeks portretten van hypothetische lezers die opgaan in de verhalen die ze lezen op hun smartphone.

Het was interessant om eens een andere stijl te proberen, iets wat gaat richting de design trends van moderne websites, maar nog steeds eigen. Op de website en in de app kun je nog meer kleine illustraties van mijn hand vinden.

Lettie Lettuce

Werk in opdracht, 2019

Contronics, bekend van hun 'dry mist' machines in de Albert Heijn, waren op zoek naar een aansprekende nieuwe manier om hun verhaal te vertellen. Samen bedachten we Lettie (of Kroppie in het Nederlands), het geanimeerde verhaal van een kropje sla wat de lange reis maakt van het land tot in de winkel, en het positieve effect van dry misting daarop. Het was een erg prettige samenwerking en we hebben echt iets moois neergezet.

Geillustreerde boeken

Werk in opdracht

De afgelopen jaren ben ik een aantal keer gevraagd om boeken te illustreren. Tot nu toe vooral in de academische hoek, ter ondersteuning van bevindingen of ter illustratie bij trainingen. Elk had zijn eigen uitdagingen, ofwel in het effectief overbrengen van het gedachtegoed, ofwel een letterlijke uitdaging om de PMS kleuren goed afgedrukt te krijgen (drukwerk is hel), maar elk heeft zijn eigen uitstraling en ondersteunt het boek op zijn eigen manier, en dat vind ik tof.

Yoast

Werk in opdracht, 2015 - 2021>

Voor Yoast tekende ik illustraties bij artikelen, blogs, en ebooks, over SEO en website optimalisatie. De vaak abstracte of technische concepten probeerde ik te vertalen naar een herkenbare metafoor voor de lezer, iets wat een andere kijk biedt op de kern van de tekst.

Interessant hierbij is dat je rekening moet houden met alle verschillende culturen die de content van Yoast lezen, en dus proberen we altijd na te denken over wat de tekening zegt over ethniciteit, cultuur, leeftijd en geslacht. Het was leerzaam om zo mijn eigen denkbeelden en stereotypen beter te leren herkennen.

Toxicsoy

Werk in opdracht, 2010

ToxicSoy, of 'Special agent Pig and the case of the Toxic Soy', is de tweede animatie die ik gemaakt heb voor Monkeybizniz en Friends of the Earth International. Hier achterhaalt agent Varken de waarheid achter de productie van 'verantwoordelijke' soja door Monsanto.

De animatie is in 1 week in After Effects gemaakt. Ik heb het concept en storyboard gemaakt in overleg met de klant, en de achtergronden zijn gemaakt door Joeri Lefevre. De muziek is gecomponeerd door Dave van Luttervelt.

Angry Mermaid

Voor de klimaatconferentie van 2009 in Kopenhagen vroeg Friends of the Earth International aan Monkeybizniz een animatie te maken voor hun Angry Mermaid Award. Hoofdpersoon is een zeemeermin (het symbool van Kopenhagen) die in opstand komt tegen milieuonvriendelijke industrie.

De animatie is in een krappe twee weken frame-by-frame geanimeerd in Flash. Ik was verantwoordelijk voor het storyboard, ontwerp en animatie van de karakters, en de uiteindelijke montage. De meeste achtergrondelementen zijn gemaakt door Dimme van der Hout en Erica Gasataya, en de muziek door Bart Delissen.

Freshpost cartoons

Werk in opdracht, 2015

Voor Freshpost - een project van The Post Online gericht op jongeren - tekende ik cartoons waarbij ik probeerde recente nieuwsonderwerpen te vinden die me interesseerden en daar iets over te zeggen. Het is leuk om op die manier naar het nieuws te kijken, iets waar ik normaal gesproken niet zo mee bezig ben.

The Delicate Genius

Persoonlijk project, 2008

Een kleine oefening in lip-sync animatie, geinspireerd door aflevering 36 van de Daily Affirmation podcast, waarin Scott Kurtz en Kris Straub een woordenwisseling krijgen door een kwetsende opmerking.

Running Man

School project, 2008

Voor een opdracht op de kunstacademie moesten we een stukje van 12 seconden uit een nummer pakken (in dit geval Crystal Method - Keep Hope Alive) en daar iets bijpassend op animeren. Het mocht vanalles zijn, en ik heb gekozen voor een free-runner die over de daken rent.

Alles is gedurende twee dagen met de hand geanimeerd in Flash, met als enige referentie een aantal Youtube videos van free-runners.

Hedgefield font

Wilde je ooit een strip pagina letteren maar is je handschrift verschrikkelijk? Geen zorgen, nu kun je het mijne lenen!

Om mijn tekenproces te versnellen heb ik een font van mijn eigen handschrift gemaakt. Het bevat hoofdletters en kleine letters, en ook de meest gebruikelijke vormen van punctuatie, behalve letters met een accent.

Dit font is gratis te gebruiken onder een Creative Commons Licentie. Als je het voor commerciele doeleindes wilt gebruiken, neem even contact op.

Dinerdate

Persoonlijk project, 2007 - 2011

Dinerdate was een online stripverhaal over een man en zijn pratende hond die hun meeste tijd doorbrengen in een plaatselijk eetcafe. Daar raken ze verwikkeld in allerlei vreemde situaties met de andere stamgasten.

Dinerdate begon als een hobbyproject tijdens de gouden eeuw van webcomics, maar heeft uiteindelijk 5 jaar bestaan, waarin ik veel geleerd heb over digitaal illustreren.

Back to top