De Feiten

Ontwikkelaar:
Hedgefield
Afkomstig uit Den Bosch, Nederland

Release datum:
Nog niet bekend

Platformen:
PC / Mac / Linux

Website:
blackfeatherforest.com

Prijs:
-

Omschrijving

Black Feather Forest is een 2D adventure game geinspireerd door waargebeurde verhalen en de mythologie van het Haida volk. Je speelt Sofia, een documentaire maakster die samen met cameraman Caleb afreist naar het afgelegen stadje Augier's Peak, in de wildernis van Canada. Daar zijn onlangs drie mensen verdwenen. Je bent vrij om het stadje te verkennen, waar je een handjevol inwoners tegen zal komen die elk op hun eigen manier verbonden zijn met deze zaak. Je verzamelt aanwijzingen door mensen te interviewen en hun verklaringen en ander bewijs bij elkaar te leggen om zo langzaam uit te zoeken wie of wat er hier achter zit.

Geschiedenis

Black Feather Forest is de eerste commerciele game die ik zelf ga uitbrengen. Ik raak geinspireerd door waargebeurde verhalen, dus ik verwerk ook altijd graag een link met de echte wereld in mijn spellen, zoals een stuk geschiedenis of een bijzondere locatie. Toen ik las over de vele verdwijningen die plaatsvonden in Canada en dat verder ging onderzoeken, vormde het idee voor dit verhaal zich al snel. Het spel ontleent zijn inspiratie van - onder andere - de mythologie van het Haida volk, Kentucky Route Zero, Detective Grimoire, Bright Falls en True Detective. Het verhaal is volledig fictief en speelt zich af in een niet-bestaande stad, maar toch wilde ik onderzoek doen naar de plaatselijke cultuur en de factoren die aan de grond van zulke gebeurtenissen kunnen liggen, zodat ik het onderwerp met het gepaste respect kan weergeven. Ik heb officiele documenten van de onderzoekscommissie gelezen over de echte zaken, vele artikelen over psychologie en het effect van afzondering, misbruik en misdaad, en heb ook contact opgenomen met lokale inwoners en journalisten van CBC in Prince George, Prince Rupert en Vancouver om hun mening te vragen. Ook heb ik contact opgenomen met een vertegenwoordiger van het Haida volk, om meer te leren over hun cultuur, kunst en geloof.

Features

 • Een interactief mysterie in een klein Canadees stadje.
 • Speel als een journalist die een documentaire maakt over een reeks verdwijningen.
 • Verken het stadje Augier's Peak om aanwijzingen voor het verhaal te ontdekken.
 • Interview getuigen om de tijdslijn van de verdwijningen samen te stellen.
 • Gepresenteerd in een strakke 2D stijl.

Videos


Afbeeldingen

BFF_SS4.png
BFF_SS6.png
BFF_SS2.png
BFF_SS3.png
BFF_SS5.png
BFF_SS1.png

logo
logo


Selecte Artikelen

 • "Ik ben blij dat er wat meer adventure games met een serieuze toon tevoorschijn komen. Ik ben zeer benieuwd om meer te horen over dit spel."
  - Adam Smith, Rock Paper Shotgun
 • "Dit spel kunnen we absoluut naar uitkijken."
  - Katrina Filippidis, Indie Game Magazine
 • "“Het is maar een spel”. Dit stigma houdt ontwikkelaars vaak tegen om serieuze onderwerpen aan te snijden."
  - Matthew O'Mara, Financial Times

Vraag een Pers Preview aan

We are afraid this developer has not upgraded their presskit() to use distribute(). For security purposes, this form has been disabled.


Ontwikkelingsblog
Volg de ontwikkeling van het spel op hedgefield.wordpress.com .


Over Hedgefield

In het kort
Hedgefield is een illustrator en game developer die focust op het maken van gedenkwaardige verhalen en ervaringen door middel van (2D) adventure games, graphic novels, illustraties en animaties.

Meer informatie
Meer informatie over Hedgefield, het logo & relevante media zijn hier beschikbaar.


Black Feather Forest Credits

Tim Hengeveld
Game designer, schrijver, artist, animator, programmeur


presskit() by Rami Ismail (Vlambeer) - also thanks to these fine folks