De Feiten

Ontwikkelaar:
Hedgefield
Afkomstig uit Den Bosch, Nederland

Oprichtingsdatum:
1 januari 2012

Website:
timhengeveld.com

Pers / Zakelijk contact:
hello@timhengeveld.com

Social Media:
Twitter
Facebook

Projecten:
Last Voyage Of The Orlova
Black Feather Forest
Reconquista

Telefoon:
+31 (0)620775841

Omschrijving

Hedgefield is een illustrator en game developer die focust op het maken van gedenkwaardige verhalen en ervaringen door middel van (2D) adventure games, graphic novels, illustraties en animaties.

Geschiedenis

Hoe het begon

Tim begon zijn carriere met het tekenen van strips en het maken van kleine spellen in Adventure Game Studio. Toen hij overtuigd was dat games maken het helemaal was, koos hij voor de opleiding Game Design And Development aan de HKU. In zijn tijd daar werkte hij aan verschillende games zoals The Majestic Conspiracy, 15 Minutes, The Jelly Reef en zijn afstudeerproject Trusted Soil. Nadat hij met een Master-diploma afstudeerde werkte hij aan het visuele ontwerp van de iPad game Fingle, gemaakt door zijn klasgenoten en vrienden Adriaan de Jongh en Bojan Endrovski onder de naam Game Oven. Daarna werkte hij anderhalf jaar als game designer en artist bij Paladin Studios, aan games zoals Momonga Pinball Adventures, serious health game LAKA, en de officiele Looking For Group game.

Zelfstandige carriere

Met een hoofd vol eigen ideeen ging hij in 2013 freelance. Zijn focus ging wat meer naar illustreren en ander grafisch werk, wat hij onder andere deed voor Game Oven's meervoudig genomineerde game Bounden en Vrije Vogels van Hubbub. Ondertussen begon hij zijn eigen productenportfolio uit te breiden met games als Black Feather Forest, Reconquista en Last Voyage of the Orlova.

Projecten


Videos

Het ontwerpproces van Bounden Vimeo

Promo video voor de LFG game Kickstarter YouTube


Afbeeldingen

1.png
4.png
5.png
3.png
2.png

Er zijn nog meer afbeeldingen beschikbaar van Hedgefield, maar dit zijn degenen die mij het nuttigst leken. Heb je specifieke vragen, neem dan even contact op.


logo

Prijzen & Erkenning


    Team & Collaborateurs

    Tim Hengeveld
    Oprichter, Game Designer, Schrijver, Artist, Animator, Programmeur


    presskit() by Rami Ismail (Vlambeer) - also thanks to these fine folks